Нискокалорична паста с авокадо





Здравейте!
Тази седмица ще ви зарадвам с едно от най-големите изкушения за всички, част от италианската кухня, а именно фетучини.. не, не се бъркате, а напротив можем да съчетаем думата паста с думата диета в едно изречение и то съвсем спокойно. Това е така, защото съществуват спагети само с 9 калории в 100 гр! Ако не сте чували за Slim pasta, сега е моментът да се запознаете с този прекрасен продукт и със сигурност ще стане част от списъка ви с покупки!

Нужни продукти:

Slim pasta - fettuccine;
1/2 Авокадо;
6-7 Чери доматчета;
Сока от едно парче лимон;
1/2Червен лук;
10 листа Спанак;
Босилек;
Морска сол;
Черен пипер;
Кокосов спрей;
Зехтин.

В блендер поставяме половин обелено авокадо, зехтин, червен лук, спанак, босилек и подправките. Блендирате до получаване на хомогенна смес. В леко нагорещен тиган пръскате с малко количество кокосов спрей. В тигана изсипваме сместа или готвим за около 10 мин. до сгъстяване.
В същия тиган поставяме отцедените фетучини Slim pasta и ги оставяме да се досготвят в соса. Нужни са само няколко минути и перфектното нискокалорично ястие е готово. Нарязваме черите доматчета на четвъртинки и ги объркваме с готовата паста, можем да ги поръсим с белен слънчоглед и да поднесем. По желание може да добавите пармезан.
Не забравяйте, че можете да вземете Slim Pasta с код за намаление от www.grifa.bg!

Коментари

Популярни публикации