Бонбонена трилогия



Всички искаме да изглеждаме добре, но тези сладки изкушения са навсякъде , а те са пълни със захар... Няма ли нещичко сладичко, което да не се залепи върху нас в най-неподходящия сезон, този на изрязаните дрехи и поддържаните тела..амиии има. Точно такова сладко изкушение съм подготвила днес и за да е още по-вкусно и разнообразно съм подбрала не една, а цели три здравословни вкусотии !!!
 Насладете им се!

Бонбонена трилогия

„Рафаело“
За 15 бонбона /13гр/ са ви нужни:
160 гр обезмаслено и обезсолена извара
20 гр кокосови стърготини+ стърготини за овалване
2 с. л. пчелен мед

Начин на приготвяне:
В блендер поставяте всички съставки блиндирате до  получаване на хомогенна смес. Потопяват ръце във вода и правите топчета (13 гр всяко) от сместа след което ги овалвате в стърготини.

" Трюфели"
За 18 бр трюфели /15гр/ са ви необходими:
2 бр средно големи моркова
13 бр фурми без костилка
2 с. л. пчелен мед
1 ч. ч. финни овесени ядки
Какао
Джинджифил
Индийско орехче

Начин на приготвяне:
Морковите се почистват, нарязват се на едри парчета и се поставят в блендер. Раздробените моркови поставяте в дълбока купа. В кухненски робот поставяте фурмите, пчелни мед, овесените ядки, джинджифил и 1/3 лъжица настъргано индийско орехче. След като сместа стане хомогенна поставяме в купата с морковите и разбърквсме добре всичко. От сместа оформя е бонбонени топчета с големината на малък орех 15 гр.за брой. Овалваме в натурално неподсладено какао. Оставят се за 15 мин да починат след което процедурата с овалване то се повтаря, това се прави, защото влажността на бонбона главно заради моркова и фурмите поемат какаото и е нужно да бъдат повторно овалвни.

" Драконови яйчица“
За 28 бонбона /15гр/ ви трябват:
1 бр. зрял банан
2 с. л. пчелен мед
25 гр. филирани бадеми
60 гр. белени слънчогледови семки
25 гр. белени Тиквени семки
40 гр.  стафиди
20 гр. кокосови стърготини
2 равни с. л. чия
2 равнина с. л. ленено семе
20 мл. вода
Канела
Микс от цветен сусам за овалване
Овесени ядки фино смлени

Начин на приготвяне:
 Във водата накисваме лененото семе , чията и стафидите за 15 мин. Докато чакаме подготвяме  останалата част от съставките. В голяма купа с помощта на вилица намачквамебанана. В блендер поставяме слънчогледовите и тиквените семки  и кокосовите стърготини, след  раздробяването им поставяте сместа към банана. В блендер поставяме набъбналите  ленено семе, чия и стафиди, канела, мед и филирани бадеми. След хомогенизиране на сместа я прибавят в купата към останалите съставки. С помощта на бъркалка омесвате всички съставки, сместа става влажна и за да стане подходяща за оформяне на бонбоните е нужно да добавите фини овесени ядки на око /по моя преценка приблизително 50гр/ след готовност на сместа   намокрете ръце и направете топчета всяко по 15 гр. приблизително големина на малък орех. Топчетата овалвате в микса от цветен сусам.
Добър апетит и сладка седмица от мен!

Коментари

Популярни публикации